Facebook

Idag tar jag bort Facebook, har funderat på det länge redan. Allmänt sätt har jag slutat använda flera tjänster genom åren, till och med denna sida skapades med syfte av att ha en ‘egen’ e-post som inte var bunden till hotmail, gmail osv. Jag har i stort sätt frångått alla molntjänster, såsom dropbox, och änvänder mej av Nextcloud istället. Har ännu vissa saker som jag använder vilka jag vill ge mej av, men för det mesta har jag gett mej av med det flesta. Därmed tänker jag övergå till att använda mej av mastodon.cloud för att kort formulera mej om saker och använda denna hemsida för att längre texter. 🙂 Jag har allmänt sätt inte varit duktig på att posta saker om mina olika projekt på denna hemsida, men vill ändra på det, dock så lovar jag inget :D.

 

I början på maj meddelade jag via Facebook om mitt beslut så här:

“Jag har varit 3 månader i Facebook exil, från 1.2-1.5.2018. Jag kollade igenom facebook flödet, och inget var nått jag egentligen upplever jag missat. Första 2-4 dagarna var det svårt att inte konstant checka #Facebook och efter det börja det gradvis lätta. Nu kan jag säga att jag är lyckligare i min vardag utan Fb, istället för att konstant vara beroende av dendär stimulansen man får när nått egentligen irrelevant händer, så nu känns det friande. Jag har lättare att uppskatta de småa grejorna som händer, det är intressantare och delta i andra människors liv. När man överflöds av notifikationer så äter det energi, som man kunde sätta på att orkka vara fysiskt på plats nånstans med riktiga personer. Känns som en tyngd har lyftits från axlarna. Mitt liv är bättre utan Facebook. Jag vill inte gå tilbaka, så runt 1.6.2018, försvinner jag från denna platform. 🙂

1.6.2018 pga #GDPR, den nya EU lagstiftningen.”